Het SOS van de planeet

Tom Kestens, frontman van Lalalover, wil met ART FOR EARTH ecologie hoog op de Belgische politieke agenda zetten. “Want jonge mensen hoef je niet te overtuigen van ecologie,” zegt Tom. En ook omdat hij dagelijks “een bange overheid” aan het werk ziet, is hij bezig met de voorbereiding van een evenement dat Belgische muzikanten, acteurs, schrijvers, stand-uppers,… bijeenbrengt, samen met vooraanstaande milieuwetenschappers rond global warming.

“Het is een uitdaging waarvoor zelfs scenario’s bestaan. Wetenschappers en economen van New York tot Tokyo hebben die allang in kaart gebracht. Het is dus gewoon een kwestie van politieke wil. Een kwestie van prioriteiten. Om het even cru te stellen: de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde versus het redden van planeet en economie. Een klein kind begrijpt dat dat niet echt een keuze is.” zet Tom zijn beweegredenen uiteen in een vrije tribune die vandaag in De Morgen werd geplubliceerd.

“De planeet en onze portefeuille redden, daar gaat het in de eerste plaats over,” schrijft Tom terecht. En: “Politici mogen niet langer talmen en rond de pot draaien. Ze moeten nú vooruitgang boeken en wel op zeer korte termijn. Daartoe is een vrank debat nodig, dat sneller naar oplossingen zal leiden dan het voorzichtige gesprek. Daartoe is vooral een eerlijk discours nodig, en niet een Letermiaanse vaagheid die zo min mogelijk voor de borst stuit. Dat is oude politiek. Die luxe hebben we jammer genoeg niet meer.”

2 gedachtes over “Het SOS van de planeet”

  1. ik ben verschrikkelijk Blij dat den TOm na de verkiezingen nog steeds actief is rond onze groene thema’s. Een aanwinst voor de partij blijkbaar ^^

  2. Inderdaad, wij hebben de politiek al te lang overgelaten aan zogenaamde ‘deskundigen’. Het wordt meer dan tijd om het heft in handen te geven van deskundige zangers.

Plaats een reactie